• Základná škola v Červenici, Červenica 61, 082 07 Červenica, IČO: 37 877 054

        kontaktné údaje: 051 / 77 90 244, zscervenica@gmail.com, www.zscervenica.edupage.sk

        ____________________________________________________________________

        ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti  a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom

         

        ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajova o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“).

         

        Účelmi spracúvania osobných údajov sú dôvody, pre ktoré sa spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb (zamestnancov, žiakov, žiadateľov, sťažovateľov a podobne) v našich informačných systémoch na presne určených právnych základoch. Účely sú konkrétne určené, výslovne uvedené a oprávnené, pričom pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb dodržiavame zásadu zákonnosti podľa článku 6 a 9 Nariadenia (jednotlivé účely a právne základy sú uvedené v prílohe týchto Zásad ochrany osobných údajov).

         

        Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch pre konkrétne vymedzené účely si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky nasledovné práva:

        1. Právo na prístup k osobným údajom – ide o právo získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje ako aj právo získať prístup k týmto údajom, a to v rozsahu účelov a doby spracúvania, kategórie dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania. Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami a identifikátormi (článok 15, recitál 63, 64 Nariadenia).
        2. Právo na opravu nesprávnych a doplnenie neúplných osobných údajov (článok 16, recitál 65 Nariadenia).
        3. Právo na výmaz – „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a spracúvali; pri odvolaní súhlasu, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; pri nezákonnom spracúvaní; ak sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou informačnej spoločnosti (pri deťoch), a to za naplnenia podmienok uvedených v článku 17, recitál 65, 66  Nariadenia.
        4. Právo na obmedzenie spracúvania je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.
        5. Právo na prenosnosť osobných údajov je právo Vami poskytnuté osobné údaje do našich informačných systémov na základe súhlasu alebo plnenia zmluvy preniesť k ďalšiemu prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pokiaľ je to technicky možné aj za naplnenia podmienok článku 20, recitálu 68 Nariadenia v prípade, ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Uplatňovaním tohto práva nie je dotknutý článok 17 Nariadenia. Právo na prenosnosť údajov sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi.
        6. Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné správne alebo súdne prostriedky nápravy, máte ako dotknutá osoba právo podať v zmysle článku 77 Nariadenia sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, je v rozpore s Nariadením alebo zákonom o ochrane osobných údajov.

         

        Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sú nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi a taktiež ak je spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme ako prevádzkovateľ alebo tretia strana (okrem spracúvania vykonávanom orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh), s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú Vaše záujmy alebo základné práva a slobody ako dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov (najmä ak je dotknutou osobou dieťa).

        Základná škola v Červenici, Červenica 61, 082 07 Červenica prijala ako prevádzkovateľ informačného systému všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia, úniku a podobne. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorým pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

        UPOZORNENIE: z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Neposkytnutie povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

        V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste nás kontaktovali na našu mailovú adresu  zscervenica@gmail.com alebo číslo 051 / 77 90 244. Alebo sa obráťte na našu externú zodpovednú osobu, spoločnosť CUBS plus, s.r.o., Masarykova 21, 040 01  Košice, kontakt: oou@cubsplus.sk

        Príloha k Zásadám ochrany osobných údajov

         ÚDAJE O JEDNOTLIVÝCH ÚČELOCH SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

        1 PERSONÁLNA AGENDA ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane predzmluvných vzťahov. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

        a)         vedenia osobnej agendy zamestnancov v pracovnoprávnom pomere alebo inom obdobnom právnom vzťahu,

        b)         spracúvania agendy prijímania zamestnancov                        do pracovného pomeru a skončenia pracovného pomeru,

        c)         spracúvania potrebných štatistických výkazov.

        Názov informačného systému 

        Personálna agenda zamestnancov

        Právny základ

        Personalistika:

        Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
        Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
        Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
        a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
        o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR                                         č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
        č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
        a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov, § 78 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

         

         

         

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

        2 MZDOVÁ AGENDA ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru). V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

        a)         spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

        b)         realizovania spracúvania miezd a vedenia príslušnej evidencie v zmysle mzdových predpisov,

        c)         vykonávania zrážky zo mzdy voči štátu a iným subjektom podľa príslušných zákonov,

        d)         prípravy podklady pre tvorbu rozpočtu v oblasti miezd,

        e)  vedenia mzdovej agendy zamestnancov prevádzkovateľa IS pre účely pracovnoprávne,  mzdové a pre účely nemocenského, zdravotného a sociálneho zabezpečenia a dane z príjmov zo závislej činnosti fyzických osôb v pracovnom pomere v zmysle Zákonníka práce a vedenia agendy pre potreby ich odmeňovania a s tým súvisiace úkony.

        Názov informačného systému 

        Mzdová agenda zamestnancov

         

        Právny základ

        Mzdy:

        Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
        Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
        č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
        Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
        a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
        o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
        NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
        č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
        a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

         

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

        3 AGENDA BOZP ZAMESTNANCOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom komplexného zabezpečenia BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov a podobne.

        Názov informačného systému 

        Agenda BOZP zamestnancov

         

        Právny základ

        BOZP: zákon č. zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti                       a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 500/2006 Z. z. MPSVaR, ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu                         o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR                       č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy.

         

        Kategórie príjemcov

        sprostredkovateľ na vedenie agendy BOZP, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        zamestnanci, bývalí zamestnanci

        4 EKONOMICKO-ÚČTOVNÁ AGENDA

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk
        s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

        Názov informačného systému 

        Ekonomicko-účtovná agenda

         

        Právny základ

        Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018
        Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov
        v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon
        č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, zamestnanci dodávateľov a odberateľov, zástupcovia dodávateľov a odberateľov

        5 EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy uchádzačov o zamestnanie,
        ktorí prevádzkovateľovi IS zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania, a to dobrovoľne, bez vypísaného výberového konania.

        Názov informačného systému 

        IS Evidencia uchádzačov o zamestnanie

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        uchádzači o zamestnanie

        6 EVIDENCIA ŽIAKOV ZÁKLADNEJ ŠKOLY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov je vedenie evidencie o žiakoch základnej školy s cieľom zabezpečiť výchovu a vzdelávanie prostredníctvom školských vzdelávacích programov, ktoré poskytujú základné vzdelanie, členiace sa na primárne vzdelanie (prvý stupeň základnej školy) a nižšie stredné vzdelanie (druhý stupeň základnej školy).

        Názov informačného systému 

        Evidencia žiakov základnej školy

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou SR, zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove  a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov               v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 326/2008 Z. z. o druhoch               a náležitostiach vysvedčení a ostatných školských tlačív vrátane spôsobov ich evidencie a uloženia, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z., zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene                        a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe
        v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi

        platnými právnymi predpismi.

         

        Kategórie príjemcov

        sprostredkovateľ na spracúvanie agendy žiakov, sprostredkovateľ – ASC agenda -  na poskytnutie serverov a IT služieb, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, Školské výpočtové stredisko, Okresný úrad – odbor školstva, Spádová škola v prípade, ak je žiak zapísaný na inú než spádovú školu, Centrálny register detí, žiakov a poslucháčov, Ústav informácii a prognóz školstva, zriaďovateľ

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • zákonní zástupcovia detí, pri zápise dieťaťa do školy
        • žiaci školy a zákonní zástupcovia

        7 PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií zamestnancov, žiakov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, na sociálnych sieťach.

        Názov informačného systému 

        IS Propagácia prevádzkovateľa

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na archiváciu os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

         

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • žiaci školy
        • zákonní zástupcovia žiakov
        • zamestnanci prevádzkovateľa IS

        8 FOTOGRAFIE A VIDEOZÁZNAMY Z VEREJNÝCH PODUJATÍ

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií a videozáznamov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, na sociálnych sieťach.

        Názov informačného systému 

        IS Fotografie a videozáznamy z verejných podujatí

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na archiváciu os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        účastníci verejných podujatí

        9 ŠKOLSKÝ ČASOPIS

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Spracúvanie osobných údajov dotknutej osoby (vykonávanie súboru operácií s osobnými údajmi ako – získavanie, vyhotovovanie zhromažďovanie, šírenie, kombinovanie, uchovávanie, zhrávanie na dátové nosiče osobných údajov a zverejňovanie, sprístupňovanie a poskytovanie tretím stranám) pre účel informovania verejnosti o prevádzkovateľovi, jeho aktivitách a činnostiach prostredníctvom prezentácie rozličných informácií (obsahujúcich aj osobné údaje) v časopise, ktorého cieľom je budovať dobré meno tohto prevádzkovateľa.

        Názov informačného systému 

        Školský časopis

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

        Kategórie príjemcov

        verejnosť

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na archiváciu os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • žiaci školy
        • zamestnanci prevádzkovateľa
        • iné osoby, ktoré vyjadrili súhlas so spracúvaním ich osobných údajov na vymedzený účel

        10 VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách (najmä konateľoch právnických osôb), ktoré sa zo zákona zúčastnili verejného obstarávania na zabezpečenie a obstaranie tovarov, prác a služieb.

        Názov informačného systému 

        IS Verejné obstarávanie

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR
        č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene
        a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

         

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • účastníci verejného obstarávania – fyzické osoby
        • zástupcovia právnických osôb účastných verejného obstarávania

        11 EVIDENCIA NÁVŠTEV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Základným účelom je identifikácia fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do priestorov prevádzkovateľa.

        Názov informačného systému

        IS Evidencia návštev

         

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR, za účelom identifikácie fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do priestorov prevádzkovateľa s cieľom zabezpečiť ochranu majetku, bezpečnosti a zdravia v podmienkach prevádzkovateľa.

        Kategórie príjemcov

        kontrolné orgány, orgány verejnej správy iné osoby, v rámci poskytovanej súčinnosti a iné oprávnené subjekty

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        návštevníci školy (fyzické osoby)

        12 KAMEROVÝ SYSTÉM MONITORUJÚCI PRIESTORY PRÍSTUPNÉ VEREJNOSTI

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je monitorovanie priestorov prístupných verejnosti z dôvodu ochrany majetku a zdravia.

        Názov informačného systému 

        IS Kamerový systém monitorujúci priestory prístupné verejnosti

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetku a bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        30 dní

         

         

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú prístupné verejnosti
        • samotná verejnosť

        13 PROJEKTY ZO ŠTRUKTURÁLNYCH FONDOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je spracovanie dokumentácie potrebnej                        pre vyúčtovanie personálnych výdavkov interných zamestnancov organizácie, ako aj zamestnancov mimo pracovného pomeru.

        Názov informačného systému 

        IS Projekty zo štrukturálnych fondov

         

        Právny základ

        Spracovávanie a uchovávanie osobných údajov vyplýva                 zo všeobecných podmienok zmlúv o poskytnutí finančného príspevku v rámci jednotlivých grantových schém                          a operačných programov štrukturálnych fondov EÚ.

        Kategórie príjemcov 

        Európska Komisia a jej splnomocnení zástupcovia, Riadiace a kontrolné orgány jednotlivých operačných programov a nimi poverené osoby, Partneri projektov (najmä hlavní partneri/prijímatelia, ktorí zastrešujú projekt voči riadiacim orgánom programu), Útvary finančnej kontroly, NKÚ, Certifikačné orgány, Orgány auditu a nimi poverené osoby, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzické osoby účastné daného projektu: interní zamestnanci prevádzkovateľa, osoby mimo pracovného pomeru

        14 SŤAŽNOSTI

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie sťažností v súlade so zákonom o sťažnostiach, a to vykonávanie postupov pri ich podávaní, evidovaní, prijímaní, prešetrovaní a písomnom oznámení výsledku prešetrenia sťažností alebo prekontrolovania sťažností.

        Názov informačného systému 

        IS Sťažnosti

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 9/2010 Z. z.
        o sťažnostiach v znení zákona 289/2012 Z. z.

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • fyzické osoby – sťažovateľ
        • fyzická osoba – zástupca sťažovateľa
        • iné fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú nevyhnutné na vybavovanie sťažností

        15 EVIDENCIA ŽIADOSTÍ NA ZÁKLADE ZÁKONA Č. 211/2000 Z. Z.  O SLOBODNOM PRÍSTUPE K INFORMÁCIÁM

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie informácií v súlade so zákonom                 o slobodnom prístupe k informáciám, ktorý upravuje nielen vzťah medzi povinnými osobami a žiadateľmi, ale aj podmienky, postup a rozsah slobodného prístupu                           k informáciám.

        Názov informačného systému 

        IS Evidencia žiadostí na základe zákona č. 211/2000 Z. z.              o slobodnom prístupe k informáciám

        Právny základ

        Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 211/2000 Z. z.                    o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR č. 18/2018 Z. z.                    o ochrane osobných údajov.

        Kategórie príjemcov

        žiadatelia, orgány verejnej moci

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzické osoby – žiadateľ, dotknuté osoby podľa § 9 zákona
        č. 211/2000 Z. z.  o slobodnom prístupe k informáciám
        a o zmene a doplnení niektorých zákonov

        16 SPRÁVA REGISTRATÚRY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov                   v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

        Názov informačného systému 

        IS Správa registratúry

        Právny základ

        Zákon NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente).

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

        17 OZNÁMENIA PODĽA ZÁKONA NR SR Č. 54/2019 Z. Z. O OCHRANE OZNAMOVATEĽOV PROTISPOLOČENSKEJ ČINNOSTI A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Prešetrovanie oznámení podľa zákona NR SR
        č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

        Názov informačného systému 

        IS Oznámenia podľa zákona NR SR č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

         

        Právny základ

        Zákon NR SR č.  54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        3 roky odo dňa doručenia oznámenia

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        • oznamovateľ,
        • osoba, proti ktorej oznámenie smeruje.

        18 RADA ŠKOLY

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie členov rady školy a zabezpečovanie ich komunikácie so školou.

        Názov informačného systému 

        IS Rada školy

        Právny základ

        Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

         

        Kategórie príjemcov

        orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        V zmysle registratúrneho poriadku

         

         

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        členovia rady školy

        19 EVIDENCIA SZČO

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

        Názov informačného systému 

        Evidencia SZČO

        Právny základ

        Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom                             o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)                              a  súvisiacimi právnymi predpismi.

        Kategórie príjemcov

        orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        10 rokov po skončení zmluvného vzťahu z dôvodu evidencie v rámci účtovnej agendy

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

        20 EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

        Názov informačného systému 

        Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov

        Právny základ

        Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 odst. 1 písm. f) Nariadenia.

        Kategórie príjemcov

        Nie sú

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        Do 30 dní odo dňa skončenia dodávateľsko-odberateľských vzťahov

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzická osoba - zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

        21 UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB

        Účel spracúvania osobných údajov

         

        Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

        Názov informačného systému 

        IS Uplatňovanie práv dotknutých osôb

        Právny základ

        Čl. 6 ods. 1 písm. c), v súlade s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

        Kategórie príjemcov

        • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

        Cezhraničný prenos os. údajov

        Neuskutočňuje sa

        Lehoty na vymazanie os. údajov

        1 rok odo dňa vybavenia žiadosti

        Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

         

        Neuskutočňuje sa

         

         

        Kategórie dotknutých osôb  

        fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti
        na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva

         

    • Kontakty

      • Základná škola v Červenici
      • zscervenica@gmail.com
      • 051 / 77 90 244
      • Červenica 61, 08207, okr. Prešov
      • zscervenica@gmail.com
      • zscervenica@gmail.com
  • Fotogaléria

    • Hviezdoslavov Kubín
    • Naša škola